Շատ հաճախ մեզ հարց ենք տալիս' ինչո՞ւ ենք համբուրվում կամ ի՞նչն է ստիպում մեզ համբուրվել:Առաջին հերթին անդրադառնանք համբուրվելու բուն գործընթացին. համբույրի ժամանակ ակտիվշարժվում են դեմքի միմիկաները, որի ընթացքում գործում են դեմքի 39 մկան: Համբույրի ժամանակ զույգըմեկը մյուսին փոխանցում է ճարպերի, սպիտակուցների և աղերի ամբողջական համալիր, որըբարձրացնում է մարդու դիմադրողականությունը, ինչպես նաև բացիլների մի ամբողջ զամբյուղ, որոնքհիմնականում վտանգավոր հարուցիչներ չեն համարվում:Այս ժամանակ օրգանիզմում բարձրանում է հորմոնների քանակական արտադրությունը. զույգերի 66%-ըհամբուվելիս փակում է աչքերը և վայելում է այդ գեղեցիկ պահը, որի ժամանակ շուրթերը դառնում ենգերզգայուն:
Ցանկալի համբույրը ոչնչացնում է մոտ 2-3 կալորիա, իսկ ֆրանսիական համբույրը 5 և ավելի կալորիա:Ավելին' կրքոտ համբույրը, որը տևում է 90 վայրկյան և ավելի, բարձրացնում է արյան ճնշումը, լայնացնում է անոթները, խթանում է արյանշրջանառությունը և բարձրացնում է հորմոնների քանակն արյան մեջ:Շատ փորձագետներ պնդում են, որ մարդիկ համբուրվում են պահի թելադրանքով, իսկ ոմանք էլ վստահաբար պնդում են, որ համբույրիհամար գիտակցական և հոգեբանական պատրաստվածություն է անհրաժեշտ:Այդուհարդերձ, գիտնականների ճնշող մեծամասնությունը եկել է այն եզրահանգմանը, որ զույգը համբուրվում է պահի ազդեցութան տակ ևշարունակում է համբուրվել օրգանիզմի պահանջով: